הכשרת מורי מיינדפולנס בגישת MBSR

צוות המנחים: דוד לב, אורית ראם, דורית שיפין ומרצים אורחים

מבנה התוכנית
לקבלת לוח הזמנים המלא לחצו כאן

ארבעה ימי תרגול מרוכזים: מיינדפולנס בגישת MBSR – הכנה לריטריט הכשרת המורים.
ימי שישי בין השעות 9:00-14:00 בתל אביב

ריטריט הכשרת מנחים בן 5 ימים בתנאי פנימייה : Teacher Training Retreat
הפדגוגיה של הוראת מיינדפולנס בקבוצה הלכה למעשה.
ימים ראשון עד חמישי , 14-18/1/24 , קיבוץ ענבר

עשרה מפגשי עיון ותרגול המשלבים בין מיינדפולנס בבודהיזם ובמערב
לבין מנגנונים פסיכולוגיים ומוחיים במיינדפולנס וכן איכויות הנחייה שונות.
ימי שלישי בין השעות 16:00-20:00 בתל אביב

פרקטיקום: עשרה מפגשי הדרכה בני שעתיים בזום.
המשתתפים ינחו קבוצות MBSR, לפי הפרוטוקול המלא וישתתפו בקבוצות הדרכה קטנות אחת לשבוע.
המפגשים יתקיימו בימי שלישי בין השעות 18:00-20:00, אונליין

תנאי הקבלה

• תוכנית ההכשרה מיועדת לבעלי ניסיון משמעותי בתרגול מדיטציית מיינדפולנס והיכרות עם גישות MBSR  או MBCT.
  • השתתפות בקורס MBSR או MBCT שהועבר על ידי מורה שהוכשר לכך והתקיים בחמש השנים האחרונות.
  • תרגול מיינדפולנס קבוע (5 פעמים בשבוע) בשנתיים האחרונות.
  • השתתפות בשני ריטריטים בני 6 ימים (5 לילות) בשתיקה: ויפאסנה, או מדיטציית תובנה.
    לפחות אחד הריטריטים התקיים בשלוש השנים האחרונות.

• המלצה ממורה מוכר למיינדפולנס.

תהליך ההרשמה
  • הגשת מועמדותך בשאלון זה
  • אנו ניצור קשר עם המועמדים העומדים בתנאי הסף ונקבע ראיון קבלה עם מנחות התכנית
  • במידה והתקבלת, יישלח אליך קישור לתשלום דמי הרשמה להבטחת מקומך

מחיר ההכשרה

דמי הרשמה – 1400 ש”ח
שכר לימוד – 10,090 ש”ח
תשלום עבור לינה וארוחות בריטריט – 1760 ש”ח
(לאדם בחדר לשניים, במידה ויוזמן חדר לבד בריטריט תגבה תוספת תשלום בהמשך)

סך הכל לתשלום עבור ההכשרה השנתית – 13,250 ש”ח

לשאלות צרו קשר:
dani@mfn.co.il

אודות מנחי התכנית

אנה גוטקובסקי
מורה בכירה במכון מודע, שותפה בצוות הכשרת מנחי MBSR של המכון ובעצמה מנחה אהובה של קורסי MBSR ו- MBCT. אנה בעלת תואר MA בטיפול בתנועה. מטפלת במסגרות ציבוריות הן של בריאות הנפש והן של החינוך המיוחד. מדריכה ומנחה של צוותים חינוכיים ופארה-רפואיים. מתרגלת מדיטציה בעמותת “תובנה”.

אורית ראם
פסיכולוגית קלינית, בוגרת הכשרת מנחי MBSR במכון מודע, חברת צוות בהנחיית הכשרות MBSR ו-MBCT במכון. אחראית תחום מיינדפולנס במרפאת שחף בתל השומר, חברה בסגל ההוראה בבית ספר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, בעלת הכשרה בהנחיית קבוצות ובוגרת קורס מורי יוגה תרפיה.

דורית אלון שיפין

מורה מוסמכת למיינדפולנס MBSR מטעם מכון מודע למיינדפולנסמדע וחברה, אוניברסיטת רייכמן. לומדת ומתרגלת מיינדפולנס במסורת מורה הזן תיך נהאת האן מאז שנת 2001. מורת דהרמה במסורת תיך נהאת האן מ-2022. מורה בכירה ליוגה ובוגרת מסלול לווי רוחני ב HUC ירושלים.
מלמדת קורסים של MBSR במסגרת מכון מודע ובאופן פרטי וקבוצות יוגה בשילוב מיינדפולנס. תושבת וחברה פעילה בנווה שלום וואחת אלסלאם. מתוך שאיפה וחזון לחיים משותפים ושיוויוניים בין פלשתינים ויהודים לומדת וחוקרת שילוב מיינדפולנס להתמודדות עם קונפליקטים בכלל והקונפליקט הישראלי פלשתיני בפרט.

דוד לב
בוגר תכנית הכשרת מנחי MBSR של מכון מודע, וכיום מנחה ותיק ואהוב במכון. מנחה קורסי MBSR ומטפל בתנועה (M.A), מלווה רוחני – ליווי משפחות ויחידים בהתמודדות מול משברי החיים, מנחה בכיר ב‘גישה המוטיבציונית’, מכשיר צוותים רפואיים ומטפלים בתקשורת יעילה יותר להצלחה בשינויים התנהגותיים אצל מטופלים. מלמד בעמותת “תובנה”.